Επιλέξτε τον κατάλληλο υποψήφιο με “κλειστά μάτια”!

Προσφέροντας ισχυρά κίνητρα
January 11, 2018
Συνάδελφοι: αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο για εργασία;
January 11, 2018

Ο José Zamora έγινε γνωστός όταν αποκάλυψε δημόσια ότι αλλάζοντας το όνομα του από Jose σε Joe, τον βοήθησε να βρει εργασία ευκολότερα. Στην πρώτη περίπτωση δεν είχε λάβει καμία προσφορά παρά το γεγονός ότι είχε στείλει τουλάχιστον 100 βιογραφικά. Στη δεύτερη περίπτωση, το email του ήταν γεμάτο από προσκλήσεις για συνεντεύξεις.

Η περίπτωση του Jose δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Έρευνες έχουν αποδείξει πως συχνά στοιχεία, όπως η εθνικότητα ή το φύλο επηρεάζουν τη διαδικασία επιλογής ανθρώπινου δυναμικού.

Αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπαθεί να λύσει η τεχνική του “Blind CV”. Το “Blind CV” είναι η νέα τάση στη στελέχωση εταιριών και αυτό που κάνει είναι να απογυμνώνει τα βιογραφικά των υποψηφίων από προσωπικά στοιχεία αλλά και πληροφορίες που μπορεί να υποδηλώνουν το οικονομικό τους υπόβαθρο, όπως το πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησαν.

Η πλατφόρμα “GapJumpers” είναι ένα λογισμικό που επιτρέπει στις εταιρίες να εφαρμόσουν την τεχνική αυτή. Ένας από τους εμπνευστές της πλατφόρμας παρομοίασε το λογισμικό με την τηλεοπτική εκπομπή “The Voice”. “Οι κριτές έχουν γυρισμένη την πλάτη τους στον υποψήφιο και αποφασίζουν αν θα περάσει στον επόμενο γύρο βασιζόμενοι μόνο στις φωνητικές δεξιότητες του, και όχι στην εμφάνιση, την εθνικότητα ή το φύλο τους.”

Στην προσπάθεια τους να προωθήσουν τη διαφορετικότητα στον επαγγελματικό τους χώρο, πολλές εταιρίες όπως η Dolby και η Mozilla έχουν ασπαστεί τη νέα αυτή τάση. 

Η εταιρία Rare, που εξειδικεύεται στην υποστήριξη στελέχωσης, πήγε ένα βήμα παρακάτω την τεχνική του “Blind CV”, δίνοντας το κατάλληλο πλαίσιο στα στοιχεία που παρουσιάζει ένας υποψήφιος στο βιογραφικό του. Παραδείγματος χάριν, η Rare αντιλαμβάνεται ότι μια μέτρια επίδοση σε ένα Λύκειο, όπου ο μέσος όρος είναι πολύ κατώτερος του μετρίου, αποτελεί συγκριτικά μια καλή επίδοση.

Η τεχνική του “Blind CV”, με όλες τις παραλλαγές της, προσπαθεί να εξαλείψει τις διακρίσεις, να  δημιουργήσει πολυσυλλεκτικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα και να προωθήσει την κοινωνική κινητικότητα.