Η διαχείριση του ταλέντου

Όταν τα στελέχη γίνονται εκπαιδευτές
January 11, 2018
Αξιολογώντας την εκπαιδευτική διαδικασία
January 11, 2018

Κάθε επιχείρηση στοχεύει ιδανικά στην απόκτηση και τη διατήρηση ενός ταλαντούχου εργαζόμενου. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι το εάν και πότε μπορεί να τον χειριστεί προς όφελος της.

Ταλαντούχο εργαζόμενο συνήθως εννοούμε κάποιον ο οποίος έχει ειδικές ικανότητες και δεξιότητες ώστε να αποδίδει περισσότερο από τον μέσο εργαζόμενο. Η διαχείριση του ταλέντου ξεκινάει πρώτα από την αναζήτηση και εύρεση ενός τέτοιου ανθρώπου και συνεχίζει με τη σωστή διαχείριση του, την ανάπτυξη και τη δέσμευση του στον ίδιο οργανισμό.

Ακόμα και αν μια επιχείρηση βρει και προσλάβει κάποιον ταλαντούχο, πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της ότι ο τελευταίος έχει και κάποιες ειδικές ανάγκες σαν εργαζόμενος ώστε να αποδώσει αυτό το οποίο πραγματικά μπορεί. Η υψηλότερη παραγωγικότητα και αποδοτικότητα παρατηρείται κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι πραγματικά ταλαντούχοι άνθρωποι αποδίδουν πάρα πολύ καλά σε μια επιχείρηση και όχι τόσο καλά σε κάποια άλλη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, σε μεγάλο βαθμό δεν φταίει ο εργαζόμενος αλλά η επιχείρηση που δεν διαχειρίστηκε σωστά το ταλέντο που αυτός είχε.

Ένα ακόμα σημείο που πρέπει να προσέξει μια εταιρία ή ο αντίστοιχος manager είναι να μην επισκιάσει ο ταλαντούχος εργαζόμενος την υπόλοιπη ομάδα και να μην επηρεάσει αρνητικά την οποιαδήποτε συνεργασία που υπάρχει με άλλους που ενδέχεται να μην έχουν το ανάλογο χάρισμα. Το στοίχημα είναι ο ταλαντούχος να εμφυσήσει το ταλέντο του και στους υπολοίπους και να δράσει υπέρ της ομάδας και της εταιρίας.

Η διαχείριση ταλέντου έχει ως βασικό γνώμονα το ταλέντο να λειτουργήσει υπέρ της επιχείρησης και όχι μόνο προς όφελος του ταλαντούχου έτσι ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το εγώ του.

Αν καταφέρει ο προπονητής – manager να διαχειριστεί τη βεντέτα παίχτη – εργαζόμενο και να τον κάνει να κερδίζει για το καλό όλης της ομάδας και όχι μονάχα για τη δική του αυτοπροβολή ή βλέποντας το πιο οφελιμιστικά για να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του, τότε μια επιχείρηση μπορεί να έχει πολύ σημαντικά οφέλη από μια τέτοια επιλογή.