Η σημασία της onboarding experience

Grow Greek Tourism Online
January 11, 2018

Αν και συχνά αγνοείται η σημασία της, η περίοδος ένταξης και προσαρμογής των νέων υπαλλήλων σε μια εταιρία παίζει καταλυτικό ρόλο στην επίδοση και το χρόνο παραμονής τους σε αυτή.

Έρευνες έχουν δείξει ότι μια ικανοποιητική περίοδος ένταξης, ή διαφορετικά onboarding experience, βοηθάει τους εργαζομένους να αποδώσουν καλύτερα στα καθήκοντα τους αλλά και να παραμείνουν μεγαλύτερο διάστημα στο νέο χώρο εργασίας.

Κλειδί για μια επιτυχημένη onboarding experience είναι να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο αρχικός ενθουσιασμός. Και αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους.

Η περίοδος ένταξης ξεκινάει τη στιγμή που ο υπεύθυνος προσωπικού θα συναντήσει για πρώτη φορά τον υποψήφιο και τελειώνει περίπου 90 ημέρες μετά την έναρξη της εργασίας.

Ειδικά τις πρώτες ημέρες στη δουλειά, ο νέος εργαζόμενος έχει να αφομοιώσει πολλές πληροφορίες, που σχετίζονται με τη λειτουργία της εταιρίας, να γνωρίσει ένα πλήθος καινούριων προσώπων και να προσαρμοστεί στα νέα του καθήκοντα.

Πριν την πρώτη ημέρα εργασίας

Για να κάνετε αυτή τη διαδικασία ευκολότερη, μπορείτε να στείλετε από πριν ένα email στο νεοφερμένο, στο οποίο θα τον καλωσορίζετε και θα του επισυνάπτετε κάποιες σημαντικές και χρηστικές πληροφορίες για την εταιρία. Μέσω διαδικτύου μπορείτε να επιλύσετε επίσης και το θέμα της συμπλήρωσης διαφόρων αιτήσεων αναφορικά με τη γραφειοκρατεία της εταιρίας, όπως η ασφάλιση και η μισθοδοσία. Στο 69.4% των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στα Candidate Experience Awards το 2013, οι νεοφερμένοι είχαν συμπληρώσει όλες τις απαραίτητες φόρμες διαδικτυακά.

Στο ίδιο πνεύμα, μπορείτε να δημιουργήσετε το οικογενειακό δέντρο της εταιρίας με τις φωτογραφίες, τα ονόματα και τους ρόλους των εργαζομένων ώστε το νέος μέλος να μπορεί να εξοικειωθεί ευκολότερα με τους συναδέρφους του. Αντίστοιχα, μπορείτε να ενημερώσετε και το δυναμικό της εταιρίας για την άφιξη του νέου μέλους.

Πρώτη Ημέρα Εργασίας

Η πρώτη εντύπωση του νεοφερμένου είναι καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία του στην εταιρία. Προσπαθήστε να κάνετε αυτή την ημέρα όσο πιο ευχάριστη και ξεχωριστή γίνεται.  Ο χώρος του νέου εργαζομένου πρέπει να είναι έτοιμος, καθαρός και εξοπλισμένος με όλα τα εργαλεία που αυτός μπορεί να χρειαστεί. Ξεναγείστε τον στην εταιρία, δείξτε του τους χώρους και συστήστε τον σε σημαντικά μέλη της ομάδας. Έπειτα, μπορείτε να κανονίσετε ένα meeting μαζί του, στο οποίο θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε, να μάθετε καλύτερα ο ένας τον άλλον και να δείτε μαζί τα νέα του καθήκοντα. Καλό θα ήταν να υπάρχει και ένας μέντορας, με εμπερία στην αξιολόγηση προσωπικού, ο οποίος θα παρακολουθεί την εξέλιξη του και τον οποίο θα γνωρίσει από την ίδια ημέρα.

Η πρώτη ημέρα εργασίας πρέπει να αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία κάθε εταιρίας. Αν το εργασιακό σας περιβάλλον παρουσιάζεται ως φιλικό και ανθρώπινο, πρέπει να μπορείτε να το αποδείξετε από την πρώτη κιόλας ημέρα. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!